Kuivan Silmän Kunnon Tutkimus

Kuivan Silmän Kunnon Palvelu

Kuivasilmäisyys on yleinen ja kasvava ongelma, joka lisääntyy myös lapsilla ja nuorilla. Sen oireita silmissä ovat mm. kirvely ja polttelu, roskan ja hiekan tunne, valonarkuus sekä vuotavat silmät. Sen aiheuttajia voivat olla mm. ravinto, dieetit, allergiat, lääkkeet, koneellinen ilmastointi ja puhelimen ja tablettien käyttö.

KuivanSilmänKunnonPalvelu

Kuivia silmiä voidaan tutkia ja hoitaa onnistuneesti. Iriksen optometristeilta saat nykyaikaisen kuivasilmäpalvelun, jossa asiakkaalle tehdään kuivasilmä-tutkimus ja -mittaus, suositellaan jatkohoito ja kontrolloidaan hoidon vaikuttavuus.

KuivanSilmänPikaTesti
Yllä olevalla Kuivan Silmän pikatestillä voit nopeasti todeta olisiko meidän tekemä Kuivan Silmän Kunnon Tutkimus tarpeen, laske vain yhteen silmät jokaisesta oireesta ja vertaa testin alla olevaan taulukkon.

Kuinka monta silmää sait?

  • 1 Seuraa tilannetta
  • 2-3 Keskustele meidän kanssa
  • 4-5 Varaa heti aika tutkimukseen

Näön väsyminen voi johtua

  • liiallisesta näkökuormasta
  • vääränlaisesta linssityypistä
  • silmälasilinssien virheellisestä asennuksesta
  • silmälasien huonosta istuvuudesta
  • silmien kuivuudesta

Tarkat mitat – hyvää hoitoa

Uudella MYAH -laitteella saamme suoritettua tarkkoja mittoja silmän eri ominaisuuksista, jotka ovat erittäin hyödyllisiä mm. kuivasilmäisyyden hoidossa.

MYAH -laite antaa tarkan kuvan siitä, missä mennään mm. kuivasilmähoidossa.

Blephex – silmäluomien puhdistus

Kuivan Silmän hoitoon voi myös kuulua Blephex -laitteella tehty silmäluomien puhdistus. Tällä hoitomuodolla saadaan nopeasti käynnistettyä meibomarauhasten tukkeamien aukaisu ja voi olla vaikeimmissa tapauksissa jopa tarpeellinen askel kohti terveellisiä silmiä.

Tarja puhdistaa Kristianin luomenreunoja Blephex -laitteella.

Kuivasilmäisyys on yleinen ja kasvava ongelma, myös nuorilla. Kuivasilmätutkimuksen aikana silmiä tutkitaan mikroskoopilla luomireunat, silmien vetistelyn, punaisuuden, ärtyisyyden, räpyttelyn tiheyden, silmäluomien kunnon. Kyynelnesteen laatu ja kyynelnesteen riittävyys tutkitaan myös. Silmän pinta värjätään väriaineella, jonka avulla optometristi tutkii tarkemmin silmän pintaa. Silmän pinnalla sidekalvolla voi näkyä poimuja, jotka ovat syntyneet kuivuuden aiheuttamasta kitkasta. Mikroskoopilla tarkastetaan sarveiskalvon pinta ja siinä mahdollisesti olevat eroosiot. Ala- ja yläluomista tutkitaan Meibomian rauhaset ja niiden toimintaa. Lisäksi katsotaan ripsien juuret ja luomireunojen siisteys.

Kuivasilmäsyyden oireita helpottavia tuotteita

Meiltä löytyy paljon erilaisia tuotteita kuivien silmien hoitoon. Silmien hyvinvoinnin edellytys on se, että kyynelnesteen koostumus on tasapainossa. Kyynelnesteen kerroksia ovat limamainen musiinikerros, nestemäinen vesikerros sekä haihtumista estävä öljymäinen lipidikerros. Kuivasilmäoireet voivat johtua ongelmasta missä tahansa kerroksessa. Kun ongelman syy on tutkittu, voidaan sitä hoitaa oikeilla tuotteilla tai hoidoilla. Hoitotuotteista löytyy paljon erilaisia tuotteita kostutustippojen lisäksi. Myös oikeanlaisen kostutustipan valitseminen on tärkeää.

Silmätippojen, liposomisilmäsuihkeiden, kostuttavien geelien ja silmien seudun puhdistusaineiden lisäksi meillä on myynnissä myös Kuivan Silmän Omega (sisältää mm. tyrniöljyä ja mustikkauutetta), jota nautitaan sisäisesti ja joka auttaa kehon omaa tärkeää öljytasapainoa.