Iris Optiker

Din lokala privatägda optiker

Iris Optiker är den enda privatägda optikeraffären i hjärtat av Vasa. Vi har lång erfarenhet av att tillverka och reparera glasögon, men vi vill också ständigt utvecklas som synspecialister.

Bekanta dig med oss

Tarja Laukka

Tarja Laukka, optometrist, företagare, rätt att ordinera kontaktlinser, specialist på arbetsseende, rätt att använda diagnostiska läkemedel.

Tarja tycker om att läsa, gå på bio, sköta om sina barnbarn och yoga. Hon cyklar till jobb och är styrelsemedlem i Vasa Företagare. Tarja är Iris optikers skräpsorterings-informatör.

”Ibland är underbarare än alltid.”

Henri Järvenpää

Henri Järvenpää, optometrist, företagare, specialist på arbetsseende, rätt att ordinera kontaktlinser, rätt att använda diagnostiska läkemedel.

Henris fritid ägnas åt familj och idrott. Favorit-sporterna är tennis och fotboll, men han gillar alla former av motion.

Kristian Isaksen

Kristian Isaksen, optometrist, rätt att ordinera kontaktlinser, specialist på arbetsseende, rätt att använda diagnostiska läkemedel, specialist på skyddsglasögon beviljat av Arbetshälsoinstitutet.

Kristian har jobbat för Iris sedan November 2005. På hans fritid spenderar han tid med familj och vänner, pynjar en del med datorer, spelar slaginstrument och cyklar alltid. Kristian klarar av även dom svåraste bågreparationerna och är företagets IT-stödperson.

Noora Paavola

Noora Paavola, optometrist, rätt att ordinera kontaktlinser, specialist på arbetsseende.

Noora är en lärare inom småbarns-pedagogik (barnträdgårdslärare) till sitt andra yrke och senaste tillägg till vårt team. Hon konsumerar gärna allehanda kultur, speciellt teater och konserter. Noora är en barnkär blomfantast som har en glad hippie inom sig. Noora håller sina kollegors sinnen pigga genom att ständigt ordna om bågarna. Noora gillar inte att cykla, men om hon kunde simma till jobbet skulle Noora vara som en fisk i vattnet.

Tomi Andersson

Tomi Andersson, optometrist, rätt att ordinera kontaktlinser, specialist på arbetsseende, rätt att använda diagnostiska läkemedel.

Tomi Andersson, känd från Wasaborg Syncenter, kom till oss i januari 2024 som deltidsanställd.

Tomis hälsningar: Hälsningar, mina kära kunder! Jag är mycket glad över att kunna tjäna er och era unika synbehov individuellt; med högsta kvalitet och mest personliga produkter hos Iris Optiker. Kom och säg hej eller boka tid för synundersökning här. Vi ses äntligen!

Välkommen!

Vaasan Iris Oy

 
Handelsesplanaden 12    
65100 Vasa    
050 357 1195    
www.irisoptikko.fi    
[email protected]    
   
     
     

Öppettider

 
Måndag 09:00 – 17:00
Tisdag – Fredag 09:00 – 17:00
Lördag 09:00 – 14:00
Söndag Stängt
Obs!
Lördagar i juni, juli och augusti har vi Stängt.

Avvikande öppettider

Alltid optometrist på plats

Hos Iris Optiker blir Du alltid betjänad av en optometrist eller optiker.  Vi är mest utbildade i regionen, så det är lätt att lita på vår kompetens. Iris Optiker hör till det finska Synspecialist-nätverket. Suomen Näköasiantuntijat Oy är ett landsomfattande nätverk med bas på specifik kunskap, som grundats och ägs av finska optikerföretagare.

Vår undersökningsutrustning är modern och möjliggör mycket noggrann undersökning av ögonen. Om man inte undersöker kan man inte veta. Vi vill veta kundens behov och betjäna var och en som individer. Vi går inte med på att kompromissa med kvaliteten på varken betjäningen, synundersökningen eller produkterna. Vi tillverkar våra kunders glasögon själv och gör snabbt dom flesta reparationerna i vår egen verkstad.

Iris Optiker är en privat ägd butik som arbetar med respekt för traditionella metoder, med moderna verktyg och ett stort hjärta. Vi slipar våra linser och reparerar glasögon själv, vilket garanterar snabba leveranstider. Det är lätt att handla hos oss. Välkommen!

Iris historia

Iris Optiker grundades av Tuula Kamila och Tarja Laukka i Hartmans hus, Handelsesplanaden 12 invid Vasa torg. Butiken öppnades 1. juli 2002 och har varit på samma plats enda sedan dess. När Tuula gick av med pension 1. mars 2019, tog Henri Järvenpää över som företagare tillsammans med Tarja Laukka. Vi har alltid velat erbjuda bästa möjliga synkorrigeringsmetoder för olika behov.