Om oss

Iris historia

Iris Optiker grundades av Tuula Kamila och Tarja Laukka i Hartmans hus, Handelsesplanaden 12 invid Vasa torg. Butiken öppnades 1. juli 2002 och har varit på samma plats enda sedan dess. När Tuula gick av med pension 1. mars 2019, tog Henri Järvenpää över som företagare tillsammans med Tarja Laukka. Vi har alltid velat erbjuda bästa möjliga synkorrigeringsmetoder för olika behov.

Alltid optometrist på plats

Hos Iris optiker blir Du alltid betjänad av en optometrist.  Vi är bäst utblidade i regionen, så det är lätt att lita på vår kompetens. Iris optiker hör till det finska Synspecialist-nätverket. Suomen Näköasiantuntijat Oy är ett landsomfattande nätverk med bas på specifik kunskap, som grundats och ägs av finska optikerföretagare.

Iris optiker är en privat ägd butik som arbetar med respekt för traditionella metoder, med moderna verktyg och ett stort hjärta. Vi slipar våra linser och reparerar glasögon själv, vilket garanterar snabba leveranstider. Det är lätt att handla hos oss. Välkommen!

Tarja Laukka, optometrist, företagare, rätt att ordinera kontaktlinser, specialist på arbetsseende, rätt att använda diagnostiska läkemedel.

Tarja tycker om att läsa, gå på bio, sköta om sitt barnbarn och yoga. Hon cyklar till jobb och är styrelsemedlem i Vasa Företagare. Tarja är Iris optikers skräpsorterings-informatör.

”Ibland är underbarare än alltid.”

Henri Järvenpää, optometrist, företagare, specialist på arbetsseende, rätt att ordinera kontaktlinser, rätt att använda diagnostiska läkemedel.

Henris fritid ägnas åt familj och idrott. Favorit-sporterna är tennis och fotboll, men han gillar alla former av motion.

Kristian Isaksen, optometrist, rätt att ordinera kontaktlinser, specialist på arbetsseende, rätt att använda diagnostiska läkemedel, specialist på skyddsglasögon beviljat av Arbetshälsoinstitutet.

Kristian har jobbat för Iris sedan November 2005. På hans fritid spenderar han tid med familj och vänner, pynjar en del med datorer, spelar slaginstrument och cyklar alltid. Kristian klarar av även dom svåraste bågreparationerna och är företagets IT-stödperson.

Noora Paavola, optometrist AMK, rätt att ordinera kontaktlinser, specialist på arbetsseende.

Noora är en lärare inom småbarns-pedagogik (barnträdgårdslärare) till sitt andra yrke och senaste tillägg till vårt team. Hon konsumerar gärna allehanda kultur, speciellt teater och konserter. Noora är en barnkär blomfantast som har en glad hippie inom sig och är desstuom en Provinssirock-veteran. Noora håller sina kollegors sinnen pigga genom att ständigt ordna om bågarna. Noora gillar inte att cykla, men om hon kunde simma till jobbet skulle Noora vara som en fisk i vattnet.